04-07-14

echt te zwaar....

Aangevallen worden.

De mond gesnoerd.

Gemelijkheid.

Vijandigheid.

Onterechte beschuldigingen.

Na al die voorgaande 'incidenten'... van

onbeschoftheid

negatie

spot

beledigend gedrag

ontplofte de bom...

en de dam brak.

Iemand ga ik voortaan mijden zo goed als maar kan.

De door de persoon gebruikte zin en de manier waarop was bijzonder degenererend. Het gehanteerde begrip werd slechts voor dat ene vlak gehanteerd. Andere vlakken vallen bleken niet van toepassing (voor de persoon in kwestie althans niet). Een vorm van willekeur.

Dus hier geldt voor mijn part toch zeker 'als ieder voor zijn eigen deurtje keert is heel het straatje schoongeveegd'. Ik zou er ook bijvoorbeeld een minimum aan beleefdheid onder verstaan, mensen niet bot antwoord geven op hun vraag of groet.

En als je zelf wat wil overbrengen niet op spottende beledigende, kijvende, zelfs hooghartige wijze.....

Ik was en ben er nog altijd ziek van. Dat aanvallende... ik zal het niet vergeten. Vertrouwen naar die persoon toe... ik vrees dat dit niet meer goed komt.

Wat ik nu wel kan verwoorden kon ik toen niet...! Door het gevoel 'erin geluisd te worden' gebeurt er iets met me waarop helder denken niet meer aan de orde is.  

Paniek... verwarring... shock. Dat wat zo vaak gebeurd als ik me in een hoek geduwd voel, bedreigd... in een soort 'val' gelokt ontlokte me daarna ook nog een verontschuldiging. Wat de persoon op dat moment nog meer macht verschafte, vrees ik... en dat wat ik als nogmaals een 'afstraffing' voelde, kwam er ook.

Ik neem voor mezelf die verontschuldigingen helemaal terug. 

De beruchte wat ik ervoer als venijnige verwijten onder water, binnenwegen om iemand onzichtbaar maar wel voelbaar aan te vallen... ze doen iets met me. Door een en ander voel ik me meer dan gewoon aangevallen en onterecht beschuldigd van bovendien... Geen recht op verdediging of verduidelijking... helemaal geen recht. De mond gesnoerd met een nieuw beledigende uitspraak en ontkenning van wat ik zei. 

Het gevoel ook dat een deel van de omgeving niet ziet wat er gebeurt. Bovendien is het voor mij helemaal anders door wat eraan voorafging.

De dag die zo heerlijk begon veranderde in een nachtmerrie.

Dit laat ik niet meer gebeuren. Ik laat me niet meer zo behandelen door die persoon.

De commentaren zijn gesloten.