05-07-14

Het is voor mezelf nu tenminste duidelijker

Ik voel me na het herlezen en aanpassen van vorige berichtjes beter... .

Omdat ik een beter zicht heb op wat er gebeurde en hoe en waarom ik me voel zoals ik me voel op zulke ogenblikken. Dat gevoel dat er allerlei niet klopte in het gebeuren, is een naar gevoel... vooral omdat ik niet wist wat of waardoor het niet koosjer voelde. Nu wel. Ook hoe ik het ervoer als een onrechtvaardige opmerking van een buitenstaander over iets wat ik zei... en waarom.

Het helpt te voorkomen dat ik er volgende keer opnieuw zo op reageer. (met andere woorden 'me in de val laat lokken of laat vangen'. 

Het helpt eveneens om tot de vaststelling te komen om beter niet meer meteen na zulke gebeurtenis in te gaan op een gesprek.... maar eerst voor mezelf tijd te nemen om het gebeurde en wat gezegd en hoe het gezegd werd onder de loep te nemen en te analyseren zodat ze me niet meer met een kluitje in het riet kunnen sturen... me erin luizen door een evenmin koosjere manier van communiceren. 

Ik was niet op mijn hoede want ik voelde me net echt goed en ontspannen... en was nog in de sfeer van het leuke voorgaande. Daardoor niet alert genoeg en niet genoeg voorbereid op een voorval (aanval) zoals die plaatsvond.

Persoon in kwestie ligt overhoop met zichzelf en irriteert zich mogelijk aan bepaalde gedragingen van anderen maar vergeet zichzelf op dat vlak onder de loep te nemen.

Voorlopige oplossing voor mezelf: na gevoel van blijdschap met een grote boog rond bepaalde mogelijke gevaren lopen (onder andere de persoon in kwestie) en zeker niet meer ingaan op of aandacht geven aan... 'bepaalde uitspraken'... of 'onderhuids venijnige woorden'. Negeren de boel... negeren.... ! Geen kans meer geven om op die manier geraakt te worden.

Als anderen problemen hebben dan hoeven ze die niet op je los te laten...! En als ze over iets wat ze irriteert willen praten... dan mogen ze dat... maar graag 'als volwassenen' en niet als betweters, heersers of despoten venijnige onderhuidse steken en berichten onder water....! Dank u. 

Kan lichtelijk overdreven overkomen maar het helpt de pijn van het onheus behandeld worden te verzachten.

 

10:54 Gepost door Myrthe in besef | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.