30-07-14

omgaan met mensen...

 De nood aan de wekelijkse sessie bij mijn psychiater begint zeer voelbaar te worden. Teveel zaken waar ik me stilaan geen raad meer mee weet. Ik probeer zoveel mogelijk 'los te laten' maar krijg stilaan het gevoel dat ik daardoor zelf loskom van 'mezelf'. Wenkbrauw ophalen

Ook die drang om me weer meer af te sluiten groeit. Niet alleen door dat gevoel dat sommige mensen geen respect hebben voor wat ik ze vroeg en wat met privacy te maken heeft maar ook door sommige zaken die ik als heimelijk ervaar. Dat wat ze je toedichten maar niet zeggen... behalve soms per toeval. Ook het uitblijven van reacties of uitleg maar daarvoor in de plaats die akelige zwijgzaamheid. Het maakt me ontzettend bang en onzeker. Alsof ik constant iets doe wat ze niet zint of wat niet 'geoorloofd' is. Moeilijk hoor om dan nog jezelf te zijn in hun buurt.

Ik zie het als een onmogelijke opgave om me voor alles te verklaren en al mijn gedragingen toe te lichten. Ik wil dat ook niet. Ik zou gewoon wensen dat ze me zaken 'vragen'... in plaats van allerlei te 'denken'.

Zucht. Ik weet niet meer wie ik daar zaken mag toevertrouwen, zelfs niet degene waar dat 'in principe' bij zou kunnen... want voor mijn gevoel kan dat niet meer om 'andere redenen', namelijk ik vertrouw het niet meer... gebrek aan inlevingsvermogen en juiste beoordeling.... Niet voor vol aanzien.

Hierdoor kom ik in de knoei... want ik kan met bepaalde zaken geen weg meer.

Heel verdrietig word ik ervan... en in zekere zin ook weer erg eenzaam met die ervaringen, omdat ik met die gevoelens en gewaarwording alleen kom te staan... ze daar niet meer kan bespreken.

Misschien wordt het me allemaal teveel, simpelweg omdat er geen uitlaatklep meer is. Ik verlies mezelf en de gewonnen kracht... dat stukje filter dat ik dacht verkregen te hebben.

Misschien moet ik me een tijdje zowat hermetisch afsluiten tot ik mezelf weer wat meer bij elkaar kon rapen en opnieuw wat beter boven bepaalde zaken kan staan.

Ook zal ik dat wat voelt als een stukje in de val... in de toekomst vermijden door niet meer in te gaan op een verzoek simpelweg omdat er niet aan die belangrijke voorwaarden werd voldaan aangaande privacy... Ik ervaar het als bijzonder pijnlijk en voel me in feite 'misbruikt' op dat punt... misbruikt in mijn vraag om privacy voor mezelf en de andere betrokkenen. Ik lijd er onder in die zin... dat nu aan dat wat ik zo belangrijk vond voor betrokkenen en mezelf niet voldaan werd. In de toekomst zal dit niet meer gebeuren. Ik voel me verantwoordelijk voor de schending van die zaken... omdat ik de persoon in kwestie daarin meende te vertrouwen. Even erg dat ik niet weet hoe dit op te lossen... omdat er momenteel niemand is die ik om raad kan vragen daar... ook met de persoon in kwestie durf ik niet verder spreken over deze kwestie uit angst voor opnieuw een aanvaring als in het verleden met een andere persoon... een aanval op mijn persoon... op degene die zorgzaam met anderen wil omgaan maar daarin door zulke zaken onderuit wordt gehaald. In feite komt het opnieuw op hetzelfde neer... dat gevoel voor rechtvaardigheid wordt niet ernstig genomen, belachelijk gemaakt en/of geschonden... :-(

 

 

09:20 Gepost door Myrthe in Moedeloos, verdriet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.