03-08-14

ooooh wat is ze po-si-tieffffffffffff

De ene clusterbom na de andere....!

Ik probeer haar uit te leggen waarom ik bepaalde zaken niet wil... (aankan). Maar zij reageert dat zij ook... alleen is... en ook de boel moet beredderen... en zij kan dat wel.... ! (oooooh wat is zij goed en wat ben ik slecht... Onbeslist?????)

Is zij ook psychisch en geestelijk mishandeld? Is zij ook misbruikt door enkele hulpverleners? Had zij ook een ex die haar mishandelde, psychisch de verwoesting injoeg en haar al die jaren nadat ze van hem wegvluchtte, achtervolgde en terroriseerde op alle (on)mogelijke manieren? Huurt zij ook een sociale woning van intellectuele despoten?  Leeft zij ook van het minimum? En in een buurt waar je als alleenstaande en 'anders-zijnde' gedemoniseerd wordt? Denkt ze dat ze 'sterker' is dan degene die ze nu onder haar hoede krijgt? Jammer dat ze niet méér oog heeft voor andere leefomstandigheden en contexten dan de hare.

Ik ga alvast uit de buurt blijven van dit nieuwe verwoestende element. Gebeurt het onbewust? Doet er niet toe... voor mij is ze verwoestend... door de enggeestigheid die haar stuurt, door het gebrek aan empathie en het ontbreken van besef dat er nog heel wat andere leefwerelden bestaan dan die van haar.

Ik zag het egoïsme, de eigengereidheid, het zelfzuchtige, het gebrek aan alertheid en aandacht voor anderen... bijzonder zelfingenomen... en daarom nog fataler voor mij... die zoveel voelt... .

Ik zag er ook anderen onder lijden... ze druipen stilzwijgend af... .

Die haar mogelijk aanwerven, zien het niet.... Het is zoals het is, zo is het leven... zoveel koren onder het kaf, zoveel kwetsende en verwoestende elementen in dat wat een helende omgeving zou moeten zijn. Ik kan slechts zwijgen en toezien... en me beschermen tegen dat wat ik krijg als ik bepaalde zaken zou laten blijken.

Al dat onrecht. Al die pijn. Iedere mens maakt fouten en dat is het leven. Maar wat mij niet gaat is dat een bepaalde groep mensen immuniteit schijnt te genieten en niet gewezen wordt op... en anderen voor een peulschil op de vingers worden getikt of terechtgewezen op een vaak degenererende manier.. Ik zie het aan en hoor het met een hart vol pijn en bloedende ogen. Op zulke momenten vind ik de wereld en de mensen erop één hel. 

 

De commentaren zijn gesloten.